Llibre - En lloança de les dones madures

 

El desig és una sensació i una actitut personal i humana. Quan som joves ens sembla que només els joves desitgem. Ens fem adults, i el desig permaneix viu, mentre tenim curiositat, qualitat que ens fa actius mentalment.

Som en tant que desitgem.

Qui no desitja, es comporta com qualsevol altre ésser animat i mancat de consciència: neix, s'alimenta, si pot es reprodueix i liquida la seva vida.

Els éssers humans que salten la barrera de ser mers individus continuadors de l'espècie, determinen en algun moment de la seva vida quina habilitat prefereixen admetre com a motor principal i generador de felicitat.

En aquest moment de decisió, sovint i gairebé sempre difòs, es determinen els valors íntims que ens faran respondre emotivament a les decisions que prendrem en un futur.

Com s'interpreta el desitg? com l'interpretem cada un/a de nosaltres?

Només qui desitja està realment viu i conscient de la seva capacitat humana. I, alhora, només qui sap que el desitg és el punt d'arribada pot gaudir de la felicitat. Només es pot ser feliç en cada nou avenç que ens apropa a l'objectiu final. Objectiu que mai serà complet. Perquè si ho fos, perdria el seu sentit.

D'això parla, d'alguna manera, el llibre "En lloança de les dones madures" de Stephen Vizinczey.

Aquest és el resum que en fa La casa del Libro:"Elogi de les dones madures és una de les novel·les més perdurables del nostre temps. La primera edició va ser publicada el 1965, a Toronto, a càrrec de l'autor, i distribuïda des de la seva cuina. Aclamada per la crítica, en poc temps es va convertir en un best seller al Canadà; el seu èxit va continuar en molts països i va ser traduïda a una infinitat de llengües. La novel·la relata les aventures i desventures d'un jove a Hongria, Àustria, Itàlia, el Canadà i els Estats Units durant la Segona Guerra Mundial, la insurrecció hongaresa i la dècada dels seixanta. Des de 1965 ha commogut els lectors i la crítica, des de Suècia fins al Japó; ha venut més de tres milions d'exemplars i ha estat adaptada en dues ocasions a la gran pantalla. Considerada un clàssic de la literatura eròtica, el seu caràcter intemporal i universal l'ha mantinguda viva durant gairebé quatre dècades, s'ha guanyat successives generacions de lectors i ha sobreviscut als canvis en els hàbits de lectura en tot el món. Aplaudida pels crítics francesos de més renom, es va convertir en best seller a França la primavera del 2001."


El poder comprar on-line a la Casa del Libro