Llibre - La Mafia se sienta a la Mesa

 

Ben pocs saben que els «padrinos» de la «Honorable Societat» preparen els menús dels seus àpats amb la mateixa cura que els seus críms. L'expresió cucinare il delitto («cuinar el delicte») dona una idea de la importància que la Mafia atorga a la gastronomía: des dels seus inicis, aquesta organització s'ha reunit a la taula amb l'objecte de fer festes d'aniversaris i èxits, preparar noves estratègies... o posar fi a activitats d'algun membre de la Família.

I el menjar constitueix una litúrgia, un ritual en el que cada detall està perfectament planejat.

Al llibre "La Mafia se sienta a la mesa" es descriuen els àpats o banquets que, per la seva importància histórica o llegendària, per originalitat, ocupen un lloc preeminent en la gastronomia mafiosa des de 1738, any en que es va constituir aquella societat.

3 comentaris:

Gurb ha dit...

Estic enganxat a "Los Soprano", i a aprt d'una gran serie sobre mafiosos, es passen el dia menjant plats que semblen deliciosos. Ho passo fatal, son els responsables de moltes escapades a al cuina ;)

Artuditu ha dit...

Aquest llibre és fantàstic, m'encanta tenir receptes que tenen una història.

La festa d'aniversari meu de l'any pasat va se de disfresses i ambientada en el món de la màfia, El Fadrient, pq llavors era persona fadrina, i el menú del sopar es va inspirar en alguns plats d'aquest gran llibre.

Clint ha dit...

òstia tu aquest me l'apunto!